Autoboard

Het board met alles over auto’s

De nieuwe VW Polo GTI

Het is een hot item, de Polo GTI van Volkswagen. Onlangs is dit populaire model auto weer vernieuwd. De polo heeft een flinke facelift gekregen. De nieuwe Polo GTI zal echter in kleine porties beschikbaar worden, zo meldt Volkswagen.

Volkswagen heeft niet direct alle informatie prijsgegeven bij de onthulling van de nieuwe Polo GTI. Eerst werden namelijk de beelden van het nieuwe model weergegeven, later kwamen de specificaties aan het licht, en pas op het allerlaatst werd het bijbehorende prijskaartje bekend.

Het prijskaartje

Voor de verschillende versies van de auto zijn natuurlijk verschillende prijzen op de markt. De prijzen zijn zoals gewoonlijk vanaf prijzen, afhankelijk van het aantal opties dat men erbij neemt.

De driedeurs versie van de nieuwe VW Polo GTI krijgt een vanaf prijs van € 25.250,–. Wanneer men liever een vijfdeurs uitvoering heeft, wordt de vanaf prijs €25.705,–. Dit zijn overigens de prijzen bij de Volkswagendealers. Bij deze twee uitvoeringen gaat het om de Polo met zeventraps DSG-transmissie. Het is nog niet bekend welke prijs er wordt gerekend voor de handgeschakelde modellen.

Overige specificaties

De nieuwe, verbeterde GTI heeft een 1,8 liter TSI motor. Dit is in plaats van de 1,4 liter variant in het vorige model. De kracht is toegenomen tot een vermogen tot 192 pk. Hiermee kun je in 6,7 seconden naar de 100 km/h. Dit is 0,2 seconden sneller dan voorheen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *