Autoboard

Het board met alles over auto’s

De laatste loodjes van je auto, wat doe je ermee?

De laatste loodjes van je auto, wat doe je ermee?

Wanneer je auto het ineens heeft begeven, of een verkeersongeval maakt dat je trouwe voertuig niet meer rijdbaar is dan wil je er graag vanaf. Natuurlijk kun je het aanbieden op marktplaats of een andere website voor (door-) verkoop van auto’s. Je kunt het zelf naar de sloop brengen of je sloopauto aanbieden aan een opkoper. Welke optie je ook kiest, er zijn altijd alternatieven te bedenken om je oude vertrouwde vehikel van de hand te doen of te behouden.

Reparatie of sloop

Is je sloopauto echt rijp voor het kerkhof of is een kleine reparatie voldoende om nog minimaal een APK-periode te doorstaan? Dit laatste kan een overweging zijn in het geval dat je niet teveel wilt uitgeven om mobiel te blijven. Een nieuwe (tweedehands) aanschaf gaat al snel in de papieren lopen. Ook kan de inruilwaarde hierdoor toenemen en is het verkopen van je sloopauto financieel aantrekkelijker. Ook kun je er voor kiezen om de auto met een hogere marktwaarde door te verkopen.

Bepaal de waarde van je voertuig

Wanneer reparatie echt geen optie is en je wilt toch je sloopauto verkopen, bereken dan eerst de reële waarde van je auto. Vergelijk hiervoor op diverse platforms wat er voor een identiek voertuig wordt geboden. Maak een prijs die eerlijk is, ook voor jezelf. Maar toch, als de auto in jouw ogen rijp voor de sloop is wil niet zeggen dat het geen waarde meer heeft. Wees altijd eerlijk over de staat van je voertuig. Via kenteken check en auto schadeverleden is makkelijk na te trekken wat de historie is van je auto over schades uit het verleden. De nationale autopas geeft inzicht in de actuele kilometerstand, wees hier dus eerlijk over.

Wil je hier meer hulp bij? Neem dan contact op met bijvoorbeeld sloopauto verkopen in Zaandam of andere steden in Nederland. In iedere provincie is er hulp om jouw auto op te kopen.

sloopauto
Heb jij een auto die rijp is voor de sloop?

Bied je sloopauto aan

Ben je zeker van je zaak en is je sloopauto verkopen echt de laatste optie, biedt hem aan op een platform voor opkopers. Ze nemen al je zorgen uit handen en komen je auto ophalen vanaf elke willekeurige locatie. Ook zorgen ze voor de vrijwaring zodat je zonder problemen je auto kunt afmelden bij je verzekeraar. Maak je niet druk om de opcenten, je sloopauto wordt ook afgemeld bij de belastingdienst zodat je niets teveel betaald aan wegenbelasting. Voor de verkoop van je auto is het wel belangrijk dat alle papieren zoals tenaamstelling, APK keuring en andere belangrijke documentatie compleet is. Niets is zo vervelend als verkoop wordt belemmerd wanneer je eerst moet wachten op de opnieuw aangevraagde voertuig documenten en de deal hierdoor wordt vertraagd.

Sloopauto verkopen

Met deze informatie hopen we je op weg te helpen met de verkoop, inruil of aanhouden van je auto. Succes met je beslissing! Wil je meer weten over het kopen of verkopen van een tweedehands auto? Houd dan 2dehands-auto.nl in de gaten voor nieuws en tips.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *