Autoboard

Het board met alles over auto’s

De favoriete auto’s onder 50-plussers in Nederland

De favoriete auto’s onder 50-plussers in Nederland

De automarkt is een markt met een hevige concurrentie. De merken strijden hard met elkaar om hun plekje in de markt te bemachtigen of vast te houden. Door de vergrijzing in Nederland zijn er steeds meer auto’s gericht op 50-plussers. In dit artikel lees je wat meer over de meest populaire auto’s onder 50-plussers. Over het algemeen zijn het auto’s met een wat hogere instap met veel comfort.

Mercedes-Benz B-Klasse
Voor de mensen iets meer te besteden hebben dan de gemiddelde Nederlander en houdt van een auto met een hoge instap gecombineerd met veel comfort is de Mercedes-Benz B-Klasse een zeer geschikte auto. De B-Klasse is een auto die lekker stuurt en is ook nog een zeer ruim. Vroeger had dit hogere model de naam A-Klasse. Door de komst van een kleiner model bij Mercedes (vergelijkbaar met de BMW 1-serie), is de A-Klasse de B-Klasse geworden en heeft het kleinere, nieuwe model de naam A-Klasse gekregen.

Volkswagen Up!
De Volkswagen Up! is zeer geschikt voor mensen die houden van degelijkheid. Deze compacte maar zeer ruime auto is ideaal voor ouderen, maar is ook populair onder jongeren. De Volkswagen Up! is klein, betaalbaar en beweegt zich makkelijk door het verkeer. De Up! is een goedkoper alternatief voor de Volkswagen Polo. De Up! is nieuw al verkrijgbaar vanaf € 8.495. Doordat deze auto zo gunstig is geprijsd is hij ook zeer populair in de lease.

Citroën C4 Cactus
De Citroën C4 Cactus is een aparte en unieke auto. De Cactus herken je aan de “stootkussens” op de zijkanten. Deze voorkomen schade bij het opendoen van deuren in parkeervakken. Daarnaast geeft het de auto een stoer uiterlijk. De Cactus is een zeer ruime auto die scherp geprijsd is. De Cactus begint vanaf € 16.495. Een knap staaltje werk van de Franse autofabrikant Citroën.

Jaguar F-Pace
De SUV van Jaguar is zeer geschikt voor vermogende ouderen die waarde hechten aan een mooie/dure auto. De inspiratie voor de F-Pace is gehaald uit de Jaguar F-type. Het is een zeer sportieve SUV die veel kracht en energie uitstraalt. De prijs is echter voor veel mensen een obstakel. Er zijn gelukkig in Nederland ook bedrijven die tweedehands Jaguars verkopen zoals dit bedrijf. Door een tweedehands auto te kopen bespaar je een hoop op de aanschafwaarde en heb je tóch een hele mooie auto.

Welke auto vind jij het mooist?

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *