Autoboard

Het board met alles over auto’s

De betaalbare Tesla

De betaalbare Tesla

De Tesla is niet alleen een koploper op het gebied van technische vernieuwingen binnen het elektrisch rijden maar produceert ook betaalbare elektrische auto’s. De eerste modellen van Tesla waren nog niet bereikbaar voor het grote publiek. Tesla heeft de laatste jaren tijd in het produceren van betaalbare modellen gestoken. Wat zijn de voordelen en nadelen van deze betaalbare modellen van Tesla, en zijn deze auto’s wel geschikt om op grote schaal te produceren tegen een betaalbare prijs?

 

Voordelen

Tesla Model 3 is een van de betaalbare modellen die het grotere publiek heeft bereikt. Dit model is een stuk goedkoper dan de S-modellen en X-modellen. De accu van model 3 heeft een bereik van maar liefst 345 kilometer.

De prijs ligt rond de 31 000 euro en kan verder naar beneden gebracht worden door belastingvoordeel, waarmee de overheid elektrisch rijden probeert te stimuleren. Je hoeft namelijk geen BPM (belasting personenauto’s en motorrijwielen) en er zit geen accijns op stroom.

 

Nadelen

Een nadeel aan de Tesla model 3 is dat je niet gratis kan laden bij de supercharge stations van Tesla die door heel Europa liggen. Volgens de Tesla fabrikant is het door de goedkope prijs voor deze auto niet mogelijk iedereen gratis van stroom te blijven voorzien.

Een ander nadeel is dat het laden van de batterij wel uren kan duren. Er is in Nederland geen uitgebreid netwerk van oplaadstations, dus je bent meer tijd kwijt dan met tanken.

 

Grote markt

Tesla heeft wat aanpassingen moeten doen om op grote schaal de betaalbare modellen te fabriceren. Zo is er een super fabriek gebouwd om de grote hoeveelheid batterijen te kunnen produceren. Tesla heeft op dit moment nog geen concurrentie met het produceren van betaalbare elektrische auto’s voor de massa. Model 3 zal op zijn vroegst pas in 2017 of 2018 in Nederland op de weg te zien zijn.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *