Autoboard

Het board met alles over auto’s

Dashboard camera kopen

Dashboard camera kopen

Een dashboard camera kopen is nog niet zo makkelijk. Er is veel keuze en over de plek zal ook goed nagedacht moeten worden. Dashboard camera’s worden steeds populairder, omdat de beelden ingezet worden bij verkeersituaties. Bij een ongeluk is het eenvoudig te achterhalen wie de schuldige partij is.

Belangrijkste aandachtspunten kopen DBC

Het is verstandig om de specificaties van verschillende dashboard camera’s te vergelijken. Daarnaast is het de vraag wat voor u het belangrijkste is. Vindt u het belangrijk dat het beeld de beste kwaliteit heeft? Of heeft u de voorkeur voor een Dualcam (als u bijvoorbeeld passagiers wilt vastleggen op beeld). Dit kan relevant zijn als u bijvoorbeeld taxichauffeur bent. Als u veel in de nacht rijdt is het praktisch om infraroodbeeld en/of een nachtoptie te hebben. Bij nbd-auctions is het mogelijk om relatief goedkoop een dashboard camera te kopen.

Aansluiting op andere apparaten

Een DBC kan ook aangesloten worden op de computer als er een HDMI-kabel of USB bij zit. In elke dashboard camera zit een geheugenkaart die in de computer geplugd kan worden. Soms kan het ook aangesloten worden op de televisie.

Geheugenkaarten

Het interne geheugen is meestal beperkt. Het is verstandig om goed na te gaan hoeveel geheugen er wordt meegeleverd. Als dit niet voldoende is voor u, kunt u altijd nog een aparte geheugenkaart aanschaffen.

De wet

In het wetboek staat een artikel over het opzettelijk filmen of fotograferen van personen in de openbare ruimte. Dat artikel gaat over vaste en niet over bewegende camera’s. U mag echter geen beelden publiceren zonder toestemming van de mensen die u heeft gefilmd.

Prijzen

De prijzen van de DBC’s variëren. Zo zijn ze er al vanaf 33 euro, maar ze zijn er ook rond de 300 euro. Ook in kwaliteit is er verschild, je hebt beelden met HD-kwaliteit en met normale kwaliteit.

Houd de website in de gaten voor actuele DBC veilingen!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *