Autoboard

Het board met alles over auto’s

BMW onderdelen; waar moet je op letten?

BMW onderdelen; waar moet je op letten?

Bayerische Motoren Werke, beter bekend als BMW, is een Duitse onderneming gevestigd in München die auto’s produceert. BMW is de moedermaatschappij van de BMW Group, die ook (motor)fietsen onder dezelfde naam maakt en internationaal distribueert. Tot deze “group” behoren ook Rolls-Royce en Mini. Begonnen als de Rapp Motorenwerke Gmbh, die in 1913 werd opgericht en die in eerste instantie vliegtuigmotoren ontwierp. In 1917 werd Rapp Motorenwerke Gmbh omgedoopt tot BMW. De automodellen van BMW kennen wij nu vooral als bijzonder comfortabel met een sportieve motor en rijprestaties. Net zoals iedere andere auto, bestaat een BMW uit verschillende auto onderdelen. In dit artikel vertellen wij je graag waar je zoal op moet letten.

BMW onderdelen

Veel auto onderdelen zijn onderworpen aan voortdurende slijtage, corrosie, veroudering of mechanische en thermische belasting. Om die reden is regulier onderhoud van belang, evenals vervanging op de voorgeschreven momenten. Doe je dat niet, dan neemt de kans op storingen of zelfs onveiligheid toe.

Remschrijven en remblokken

Een voorbeeld van BWM onderdelen waar je op moet letten, zijn de remschrijven en de remblokken. Iedere auto is voorzien van auto remmen. Deze zijn er in twee soorten: remtrommels in combinatie met remvoeringen én remschijven in combinatie met remtangen en remblokken. Eén set voor remschijven bestaat uit twee stuks, waarbij een set compleet is voor de voor- en achteras. Eén set voor remblokken bestaat uit vier remblokken, waarbij je er twee voor de linker as en twee voor de rechter as nodig hebt. Doordat er bij het remmen een constante druk wordt uitgeoefend door de remblokken die tegen de remschijf aan gedrukt worden, zijn de remschrijven aan slijtage onderhevig. Beiden werken op elkaar in. Om die reden is het verstandig om – als je de remschijven vervangt – ook gelijk de remblokken te vervangen. Het onderhoud van het remsysteem is ontzettend belangrijk. Je kunt hierbij ook denken aan de hydraulische leidingen en remvloeistof. Zo moet die laatste om de twee jaar vervangen worden. Andere voorbeelden van onderdelen van het remsysteem zijn: remklauwen, remschoenen en een remkabel.

onderdelen van een bmw
onderdelen van een bmw

Uitlaat en katalysator

Andere BWM onderdelen om rekening mee te houden, zijn een uitlaat en een katalysator voor de auto. Die laatste neutraliseert schadelijke stoffen die door de motor worden uitgestoten. Een katalysator bevindt zich voor in het uitlaatsysteem. Bij het uitlaatsysteem is corrosieschade gebruikelijk. Deze schade kan leiden tot gaten in de geluidsdempers of broze verbindingen. Een uitlaat en een katalysator zijn beide onderdelen die vaak aan vervanging toe zijn. En om schade aan een BWM te voorkomen, dien je dat dus tijdig te doen.

Startkabels

Hoewel ze misschien niet direct onder auto onderdelen te scharen zijn, zijn startkabels niet minder belangrijk en iets om op te letten. Want mocht je – zonder startkabels in je auto – met een lege accu komen te staan, dan bieden ook startkabels met batterij een oplossing. Mocht je niemand anders tegenkomen, heb je in ieder geval op de meest afgelegen plekken een lading elektriciteit voor je accu. En dat is dan wel weer een “echt” BMW onderdeel…

Remschrijven, remblokken, een uitlaat en een katalysator zijn slechts een paar van de auto onderdelen waaruit een BWM bestaat. Welke weet jij nog meer?

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *