Autoboard

Het board met alles over auto’s

Besparen op je autoverzekering


Wil jij ook besparen op je autoverzekering zodat jij aan het eind van de maand een leuk zakcentje kan overhouden? Lees dan de volgende tips over hoe je kunt besparen op de autoverzekering. Het leven is tenslotte al duur genoeg!

Maak een vergelijking

Het is een goed idee om regelmatig een vergelijking te maken van de autoverzekeringen. De meeste mensen sluiten namelijk een autoverzekering af als ze een auto gaan kopen en kijken er daarna niet meer naar om. Maar een feit is dat je auto ouder wordt en de premies veranderen. Daarnaast krijg je als nieuwe klant bij een autoverzekeraar vaak een extra korting. Het loont dus zeker de moeite om je autoverzekering te vergelijken en te kijken of je premie lager kan of dat je misschien een andere dekking nodig hebt.

De dekking

Er zijn heel erg veel verschillende soorten auto’s en deze auto’s lopen allemaal een ander risico. Een oude auto heeft bijvoorbeeld een lagere dekking nodig dan een nieuwe auto. Veel mensen hebben een dekking die niet goed past bij de auto als er gekeken wordt naar de waarde van de auto en de leeftijd er van. Om te bepalen of je een goede dekking hebt uitgekozen voor jouw auto kun je het volgende in je achterhoofd houden.

WA: auto’s ouder dan 10 jaar
WA + beperkt casco: auto’s van 6 t/m 10 jaar
WA + volledig casco: auto’s van 0 t/m 5 jaar


Betalingswijze
Veel mensen betalen hun autoverzekering maandelijks want je premie van jouw autoverzekering in één keer betalen is nogal een bedrag. Verzekeraars hanteren vaak een toeslag als je in termijnen wil betalen, daardoor kan het betalen per maand tot wel 6% meer kosten. Als je dus wat geld gespaard hebt dan kan het kiezen voor en jaarbetaling een mooie manier zijn om te besparen op je autoverzekering.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *