Autoboard

Het board met alles over auto’s

Bespaar tijd en geld met een zakelijke laadpaal

Bespaar tijd en geld met een zakelijke laadpaal

Als bedrijfseigenaar weet je dat tijd geld is. En wanneer jouw werknemers elke ochtend te laat zijn doordat alle laadpalen in de buurt bezet zijn of onderweg naar een zakelijke afspraak nog even moeten tanken, kan dit jou zowel tijd als geld kosten. Een zakelijke laadpaal is dan een goede oplossing.

Voordelen van een zakelijke laadpaal

Er zijn veel voordelen van een zakelijke laadpaal. De twee belangrijkste: je bespaart tijd en geld.

Het grootste voordeel van een laadpaal thuis is dat het veel handiger is dan het gebruik van openbare laders. Je hebt altijd een plaats om jouw auto op te laden, en jij hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een gratis oplaadpunt in jouw buurt.

Bespaar tijd

Wanneer jouw werknemers elke ochtend moeten zoeken naar een vrije laadpaal op het industrieterrein of in de stad waar jouw bedrijfspand zich bevindt, kost jou en je werknemers dit veel tijd. Kostbare tijd. Want ze hadden ook aan taken kunnen werken of klanten kunnen bedienen. Met een zakelijke laadpaal bespaar jij je de tijd en het gedoe van het rondjes rijden langs alle laadpalen.

Bespaar geld

Tijd is geld. Als werknemers hun auto eenvoudig aan de zakelijke laadpaal op jouw terrein kunnen opladen, zijn ze ´s ochtends eerder op kantoor en kunnen ze dus eerder werken. Nu denk je misschien: “dan kan ik ze toch ook vragen om eerder te komen?”, maar zowel voor als tijdens de ochtendspits zijn vrije laadpalen erg schaars. 

Bovendien bespaart het jou veel brandstofkosten. Dit gaat natuurlijk alleen op als je elektrische bedrijfsauto´s gebruikt. Steeds meer bedrijven doen dat. En zijn vervolgens veel geld kwijt aan het tanken. Een zakelijk laadstation kan deze kosten helpen drukken.

Laadpaal voor elektrische auto
Laadpaal voor elektrische auto

Jouw bedrijfsauto´s bij werknemers thuis opladen

Als je bedrijfsauto’s hebt, kan een thuislaadstation jou zowel tijd als geld besparen. In plaats van te wachten op een openbare oplader of te betalen voor commercieel opladen, kunnen werknemers hun auto ’s nachts thuis opladen. Dit is niet alleen handiger, maar vaak ook goedkoper.

Een thuislader kan ook worden gebruikt als back-up in geval van stroomuitval of noodgevallen. En als jouw werknemers in een gebied wonen met slecht weer, zullen ze het op prijs stellen dat ze hun auto binnenshuis kunnen opladen!

Tip: kost het jou te veel geld om meerdere thuislaadstations te kopen? Installeer dan een zakelijke laadpaal bij het kantoor en eentje bij jou thuis. Daarmee bespaart je privé veel brandstofkosten en bespaar je jouw werknemers een hoop tijd.

Hoe installeer ik een zakelijke laadpaal?

Lijkt een zakelijke laadpaal je wel wat? Dan moet je er nog een kopen en laten installeren. Maar daarmee is de kous nog niet af. Wij leggen het proces kort aan je uit.

De eerste stap is het vinden van een elektricien die ervaring heeft met EV-infrastructuur. Zij kunnen jou helpen de beste plaats voor jouw oplader te bepalen en de installatie voor hun rekening nemen.

Zodra de laadpaal is geïnstalleerd, moet je deze registreren bij jouw plaatselijke nutsbedrijf. Zo weet jij zeker dat je het juiste tarief betaalt voor de elektriciteit die je tijdens piek- en daluren gebruikt.

Tot slot: promoot de nieuwe zakelijke laadpaal bij jouw werknemers! Zorg ervoor dat ze weten waar de paal staat en hoe ze hem kunnen gebruiken. Misschien wil je zelfs een korting aanbieden voor werknemers die de lader regelmatig gebruiken.

Laadpalen: investering voor de toekomst

Naarmate elektrische voertuigen populairder worden, is het waarschijnlijk dat jouw werknemers er ook op willen overstappen. Een laadpaal is dan ook een investering in de toekomst van je bedrijf, en zal jou toelaten het beste talent aan te trekken en te behouden.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *