Autoboard

Het board met alles over auto’s

Beperkt casco of allrisk autoverzekering kiezen?

Beperkt casco of allrisk autoverzekering kiezen?

Een uitgebreidere dekking dan alleen de wettelijke aansprakelijkheid is een mogelijkheid als je een auto wilt verzekeren. Je bent dan beter verzekerd en gedekt tegen meer risico’s. Er wordt een uitgebreidere dekking verkregen met de beperkt casco of all risk autoverzekering. De beperkt cascoverzekering zorgt ervoor dat eveneens de schade door diefstal, brand en ruitbreuk vergoed worden. Bijna iedere schade aan een auto en/of schade die men zelf aanricht wordt vergoed door de volledig casco- of allrisk autoverzekering. Deze verzekering wordt in de meeste gevallen enkel afgesloten bij auto’s die niet oud zijn of dure auto’s. Je leest er hier meer over.

 

Bonusbeschermingsverzekering

Je bent tegen een enkele schade per jaar verzekerd met de verzekering voor het beschermen van de bonus. Als er schade is dan ga je niet achteruit op de bonus malus ladder. Er is dan niet een verandering van de verzekeringspremie maar deze blijft ongewijzigd. In dit geval worden de jaren zonder schade gewoon opgebouwd en val je niet terug in de korting.

 

Bonus malus ladder
Het hangt af van het aantal jaren zonder schade hoeveel korting je ontvangt. Dit loopt aan de hand van het bonus-malussysteem. Er kan max 80 procent gegeven worden. De korting op de premie is laag als je net je rijbewijs hebt. Als het aantal jaren zonder schade stijgt dan neemt de korting op de premie ook toe. Zo krijg je elk jaar meer korting op de premie. Je gaat op een lagere trede in het geval van schade. Je gaat niet terug als de schade verhaald wordt op een ander. Voor ruitbreuk en brand geldt hetzelfde.

 

Premiekorting voorwaarde

Je ontvangt een korting op de premie van de autoverzekering als je in een vastgestelde periode niet één keer schade veroorzaakt. Dit is meestal per jaar.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *