Autoboard

Het board met alles over auto’s

Autoverzekering kiezen

Autoverzekering kiezen

Autoverzekering kiezen? Hier moet je op letten!

Het kiezen van een autoverzekering is erg belangrijk, want je loopt altijd risico zodra je de weg op gaat. Het kan ook een lastig karwei zijn om er een te kiezen, want je wilt het beste uit je verzekering halen tegen de scherpste prijs. Wat zijn de verschillen tussen de types en verzekeraars? Waar moet je op letten bij jouw type auto? Er zijn zoveel aanbieders en mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet waar je goed aan doet. Een aantal tips voor het kiezen van een autoverzekering lees je hier.

Welke soorten dekking zijn er?

Er zijn wat betreft autoverzekeringen verschillende soorten dekkingen. Over het algemeen wordt er gesproken over: WA, beperkt casco (WA+) en volledig casco (all-risk). Met een WA verzekering ben je verzekert voor schade die je bij andere bestuurders toebrengt (bijvoorbeeld met inparkeren of bij een botsing). Een WA+ verzekering dekt dit ook, maar ook de schade die jij niet zelf aan je auto hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld als er een boom op je auto valt). Tot slot dekt een allrisk verzekering ook nog eens de schade die door jouw toedoen is ontstaan (bijvoorbeeld door slippen).

Autoverzekering kiezen
De juiste autoverzekering kiezen is erg belangrijk. Wanneer jouw of de auto iets overkomt wil je tenslotte op de juiste manier verzekerd zijn.

Welke soort dekking kies je?

Dit is een lastige vraag waarbij je een aantal factoren voor jezelf moet afwegen. Over het algemeen geldt dat hoe meer je verzekert, hoe hoger je premie wordt. Bij nieuwe auto’s is een allrisk verzekering dekkend, maar na verloop van tijd is het aan te raden om je verzekering bij te stellen omdat de auto het niet meer waard is. Dit is geheel afhankelijk van het bedrag premie dat je wilt en moet betalen, de voorwaarden van de autoverzekering en wat de waarde van je auto is.

Waar let je nog meer op?

Lees van elke verzekering de voorwaarden goed door. Wanneer krijg je de dagwaarde van je auto terug? Voldoet deze aan veiligheidseisen zodat je bij bijvoorbeeld diefstal ook nog aanspraak maakt op geld terug? Daarnaast kan je kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen voor inzittenden. Kies je autoverzekering dus goed uit zodat deze past bij de waarde van je auto!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *