Autoboard

Het board met alles over auto’s

Auto’s met de minste bijtelling

Auto’s met de minste bijtelling

nu juist de auto’s met de minste bijtelling? In dit artikel zetten we een aantal auto’s op een rij, zodat jij een goede keuze kunt maken bij de aanschaf van een andere auto.

Tarieven

Er zijn vier tarieven als het gaat om bijtelling. Deze bijtelling is gebaseerd op de CO2 uitstoot van de auto. De auto’s met de minste bijtelling stoten dus ook het minste uit. De tarieven die worden gehanteerd zijn 25%, 21%, 15% en voor de auto’s met de minste uitstoot wordt er een bijtelling van slechts 4% gehanteerd.

Volledig elektrisch

Elke auto zonder CO2 uitstoot komt dus in aanmerking voor de 4% bijtelling. In de praktijk betekent dit dat dit de auto’s zijn die volledig elektrisch rijden of auto’s die op waterstof rijden. Op deze manier wilt de overheid de consument stimuleren om elektrisch te rijden.

Auto's met de minste bijtelling.
Een volledige elektrische auto heeft het minste bijtelling om het rijden in deze auto te stimuleren om zo de CO2 uitstoot te verminderen.

Welke auto’s?

Wat zijn nu eigenlijk de auto’s met de minste bijtelling. We hebben een korte selectie samengesteld:

  • BMW i3
  • Tesla Model S & Tesla Model X
  • Renault Zoe
  • Nissan Leaf
  • Volkswagen e-Golf
  • Kia Soul EV
  • Toyota Mirai

En zo zijn er nog meer voorbeelden, maar hoe weet je nu voor welke je moet kiezen? Kijken naar de auto met de minste bijtelling is één ding, maar bij een elektrische auto zijn er nog meer aspecten waar je zeker op moet letten als je van plan bent om een dergelijke auto aan te schaffen.

Actieradius

Een belangrijk punt bij een elektrische auto is de actieradius. Met andere woorden: Hoever kan ik met de auto rijden voordat ik opnieuw moet opladen? Bedenk van tevoren dus goed waarvoor je de auto nodig hebt, waar je hem gaat opladen en hoe zuinig de auto rijdt.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *