Autoboard

Het board met alles over auto’s

Auto tuning

Auto tuning

Als je jong bent en net je rijbewijs hebt wil je een snelle auto kopen. Premium modellen van merken, zoals: Mercedes AMG, BMW M5, Porsche of Ferrari zijn in de meeste gevallen financieel niet haalbaar. Enkele modellen waar je naar kijken zijn de volgende: Volkswagen Golf GTI, Peugeot 306 GTI, Citroen Saxo VTS, GSI Opel Astra, Opel Calibra, Nissan Almera GTI, Honda Prelude of een Toyota Celica. Allemaal betaalbare sportieve auto’s uit het jaar rond 1998 en 2000. Afhankelijk van de kilometerstand en algehele conditie moet je denken aan een bedrag tussen de 1000 en 3000 Euro. In de meeste gevallen moet je bereid zijn vors te investeren in onderhoud, aangezien dit toch oude auto’s zijn die in het verleden meerdere sportieve eigenaren hebben gehad. De auto’s lenen zich prima voor tuning, zowel optisch als motorisch. Hier volgen enkele tips de auto beter eruit te laten zien en de performance te verbeter.

Performance tuning

Chiptuning is de meest bekende manier om de performance te verbeteren. De emissie-dip haal je eruit, met als gevolg: enkele PK’s winst. Hoeveel PK winst? Dit is afhankelijk van het huidige aantal PK’s. Een Saxo VTS 1.6 16v heeft bijna 120 PK standaard. Met chiptuning kan je rekenen op 10 PK winst. Verder een uitlaatsysteem vanaf de manifold tot en met de demper. Een sportief geluid en betere prestaties. Verder kan je overwegen een turbo of compressor aan te brengen. De aanschaf hiervan ligt relatief laag. Het zijn de bijkomende zaken die geld kosten. Denk hierbij aan arbeidskosten en aan aanpassingen van de boardcomputer, injectoren, startmotor, steunbalken en ophanging. De auto moet tenslotte wel het vermogen kunnen dragen.

Uiterlijk verbeteren

Xenon verlichting komt standaard in luxe moderne auto’s. Het zorgt voor een beter lichtbeeld en een chique sportief uiterlijk. Er zijn universele xenon ombouwsets te verkrijgen, die je eenvoudig op elke auto kunt monteren. Je kan kiezen uit verschillende soorten kleuren, vanaf geel tot en met wit, blauw en paars. De oude koplamp-unit kan je vervangen door angel eyes of devil eyes koplampen voor een stoerder uiterlijk. Tevens de ramen aan de achterzijde blinderen. Verder kan je denken aan het verbeteren van de wegligging, door de auto te verlagen met strakke vering. Eventueel bredere velgen zorgen voor meer grip en een stoer uiterlijk. Koop niet te grote velgen, want anders gaat dit juist ten koste van de wegligging en kan het zijn dat je tijdens het sturen de wielkasten raakt.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *