Autoboard

Het board met alles over auto’s

Auto kopen bij particulier

Auto kopen bij particulier
 Een tweedehands auto kopen bij een particulier is goedkoper en daardoor interessant voor veel mensen die overwegen een auto aan te schaffen. Het voordeel is dat een auto bij een particulier niet al te duur is, het nadeel kan zijn dat bij verborgen gebreken geen garantie voor de auto wordt gegeven. Het is daarom belangrijk dat je weet waar je op moet letten op de aanschaf van een auto die je bij een particulier koopt.

Dingen waar je op moet letten

Van te voren heb je al in gedachten, welk type en merk auto je wilt, de leeftijd, kleur en natuurlijk het budget wat je eraan uit wilt/kunt geven. De auto moet natuurlijk APK gekeurd zijn en het liefst wil je een auto met niet teveel kilometers op de teller. Er zijn veel auto sites op internet te vinden, waar particulieren hun auto te koop zetten. Er is een ruime keus in veel auto merken, je kunt ervoor kiezen of je een auto binnen een bepaalde kilometer straal van je woonplaats wilt. Met de volgende checklijst kun je uiteindelijk binnenkort je auto veilig kopen bij een particulier.

  • Houdt aan op het bedrag wat je ervoor uit wilt geven: houdt voldoende over (25%) voor onvoorziene reparaties.
  • Kijk hoelang de auto al te koop aangeboden wordt. Een auto die lang aangeboden staat, kan prijstechnisch interessant zijn met afdingen
  • Onderzoek of er geen zichtbare zwakke plekken op de auto zijn
  • Check de kilometerstand (NAP check)
  • Maak een proefrit
  • Bekijk wat voor jou beter is: een diesel of een benzineauto
  • Kijk onder de motorkap
Auto kopen bij particulier
Let goed op bij het komen van een auto bij een particulier. Controleer de belangrijke zaken voordat de sleutel overhandigd wordt.

Als de auto er goed uitziet, het interieur fris en netjes oogt, kun je al een beetje een oordeel over de eigenaars vormen. Doe altijd een eigen onderzoek en ga af op het gevoel dat het jou geeft.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *