Autoboard

Het board met alles over auto’s

Auto importeren: wat moet je weten?

Auto importeren: wat moet je weten?

Waarom?

Het kopen van een tweedehandsauto is vaak een lange zoektocht. Als je het internet afstruint zal je er al snel achter komen dat het aanbod in Nederland vaak veel beperkter is dan het aanbod in Duitsland. Vergeleken met ons buurland zijn er natuurlijk veel minder auto’s op de weg en heerst er bij ons ook minder een autocultuur dan in Duitsland. Om deze reden zijn er in Duitsland vaak veel meer jonge tweedehandsauto’s op de markt. Vooral de wat duurdere auto’s zijn hierdoor een stuk goedkoper als je ze uit Duitsland importeert. Het is dus niet gek dat het importeren van auto’s uit Duitsland steeds vaker gebeurt. Ondanks dat dit steeds populairder wordt, zijn er nog steeds veel mensen die zich laten afschrikken door alle administratieve bijkomstigheden.

auto
Een auto importeren vanuit het buitenland. Hiervoor moet je nog wel een aantal stappen doorlopen.

Wat moet je weten?

Er komt namelijk wel het een en andere kijken bij een auto importeren uit Duitsland. Als je de auto zelf terugrijdt zal je namelijk een tijdelijk kentekenbewijs moeten regelen. Het definitieve kenteken wordt namelijk pas in Nederland gemaakt. Hiervoor moeten ook nog een aantal zaken worden geregeld. Een geïmporteerde auto moet namelijk eerst nog worden gekeurd bij de RDW en de BPM(belasting personenauto’s en motorrijwielen) moet worden betaald. Dit is de belasting die over personenauto’s, motoren of bestelauto’s moet worden betaald. Dit geldt voor nieuwe auto’s, maar dus ook voor geïmporteerde voertuigen. Je kunt op voorhand de BPM berekenen. Het tarief dat geldt is voor elke auto anders en hangt vooral af van milieu gerelateerde zaken. Zoals hierboven al genoemd moet de auto ook nog worden gekeurd bij de RDW. In sommige gevallen komen hier ook nog kosten voor APK bij.

Importeren loont

We kunnen dus wel zeggen dat het importeren van een auto een stuk lastiger is dan het kopen in Nederland. Laat je echter niet afschrikken, het lijkt misschien lastig, maar het valt reuze mee. Er komen dus extra kosten bij, maar deze kun je vaak makkelijk wegstrepen door de goedkoper aanschaf van je auto. Kortom: importeren loont!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *