Autoboard

Het board met alles over auto’s

Auto import: voordelen en valkuilen overzicht

Auto import: voordelen en valkuilen overzicht

Er is een rage gaande in auto wereld. Steeds meer landgenoten die importeren een auto. Je vraagt je misschien af, waar vandaan? Nou de meerderheid, dik 80% komt uit Duitsland. Dan zijn er nog een groep mensen die gaan naar de zuiderburen en nog kleine groep die importeert ver van huis uit Japan of de VS maar dat zijn meer de liefhebbers. Het merendeel van de auto import is financieel gedreven. Simpelweg dezelfde auto die in Nederland 80,000 zou kosten, kost dan in Duitsland 59,000. Kijk dat is wel een prijsverschil waar je van zegt, zou de moeite lonen om die extra moeite te nemen met import.

Dus de primaire voordelen zijn financieel gewin. Maar ook vanwege het feit dat Duitsland veel groter is en dus is er meer aanbod, meer long-tail zeg maar. Je kunt daar obscuurdere modellen vinden voor de liefhebbers. En anderzijds in Duitsland zijn de auto’s luxer uitgevoerd, en die versies zijn vaak geeneens beschikbaar in Nederland. Het is dus niet alleen een prijs ding, maar ook een kwestie van beschikbaarheid (bron: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/).

De valkuilen dan. Natuurlijk wil je alleen afnemen bij een betrouwbare leverancier als je een grote aankoop als een auto uit het buitenland doet. Toch ietwat meer risico op dat gebied dan wanneer in eigen land kopen ben je toch meer beschermd, en is dichterbij huis maakt alles wat makkelijker.

auto import
Ben jij van plan een auto te importeren?

De BPM. Je kunt er niet omheen bij een import. Bereken dit niet zelf als je geen flauw benul er van hebt. Er zijn namelijk meerdere wegen die leiden tot een eindbedrag en alle gedoogd door de Belastingdienst. De kunst is om de goedkoopste manier te vinden. Laat dit doen door een professional met ervaring. Easyimport doet dit zelfs kosteloos en vrijblijvend, dus niets te verliezen op dat vlak.

Al met al, indien je de verkoper goed onderzoek voor aankoop, en je laat een professional kijken naar BPM, kan er bijna niets verkeerd gaan bij een import en kun je genieten van een beter uitgevoerde auto voor een lagere prijs.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *