Autoboard

Het board met alles over auto’s

Alles wat je moet weten over het laten wrappen van je auto

Alles wat je moet weten over het laten wrappen van je auto

Je koopt een prima tweedehands auto waar je erg tevreden over bent, maar de kleur bevalt je niet. Of je start een bedrijf en wilt de bedrijfsauto(s) graag latDe ideale oplossing hiervoor is om je auto te laten wrappen. Een term waar je vast wel eens van hebt gehoord. Wij vertellen je graag alle in’s en out’s!en rondrijden met reclame. De ideale oplossing hiervoor is om je auto te laten wrappen. Een term waar je vast wel eens van hebt gehoord. Wij vertellen je graag alle in’s en out’s!

Wat doen ze bij het wrappen van een auto?

Bij het wrappen van de auto wordt deze beplakt (volledig of gedeeltelijk, afhankelijk van je eigen wensen) met een laag wrapfolie. Waar het laten wrappen van de auto eerder met name populair was in de wereld van de auto tuning, wordt het nu steeds bekender bij het grote publiek. Dit heeft te maken met de vele voordelen die wrappen met zich meebrengt, ten opzichte van bijvoorbeeld het laten overspuiten van de auto. Laatstgenoemde is veel arbeidsintensiever, waardoor de prijs ook flink kan oplopen. Het laten wrappen van je auto kan daardoor veel voordeliger zijn. De prijs is wel van een aantal factoren afhankelijk. Logischerwijs speelt de grootte van je auto een rol. Een kleine stadsauto heeft nou eenmaal minder folie nodig dan een flinke terreinwagen. Ook kun je ervoor kiezen om slechts een aantal onderdelen (bijvoorbeeld de spiegels en bumpers) te laten wrappen, of om je auto echt in het nieuw te steken en alles te laten wrappen. Natuurlijk stijgt de prijs hiermee ook.

auto groen
Er zijn veel opties waaronder deze groene wrap

Enorm veel mogelijkheden

Je kan het wrappen van de auto zo gek maken als je zelf wil. Wil je een gele motorkap, een blauwe rechter deur, een pimpelpaarse achterkant en een hartjes patroon op je linker deur? Wrappen maakt dit mogelijk. Er zijn zelfs mogelijkheden voor een matte afwerking, carbon finish of metallic look!

auto wassen
De wasstraat

Door de wasstraat is geen probleem

Goed om te weten is dat je met een gewrapte auto gewoon door de wasstraat kunt. Ook het gebruik van manuele poetstechnieken en materialen is geen probleem. Wel zo fijn, om de folie optimaal mooi te houden. Gelukkig beschermt de folie tegen kleine krasjes van bijvoorbeeld takken en opspattende steentjes. Ook is je auto beschermt tegen weersinvloeden als uv-straling. Denk er na het wrappen wel aan om de nieuwe kleur(en) door te geven aan het RDW, zodat de nieuw kleur aangepast kan worden op je kenteken. Gelukkig is het aanpassen hiervan kosteloos. En wil je je auto na een aantal jaren weer in de originele kleur kunnen verkopen? De folie is gemakkelijk en zonder schade weer te verwijderen.

Zie jij een nieuwe look van je auto wel zitten? Informeer eens bij een garage bij je in de buurt naar het wrappen. Veel plezier!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *