Autoboard

Het board met alles over auto’s

Al eens gedacht aan een elektrische leaseauto?

Al eens gedacht aan een elektrische leaseauto?

Op het moment dat je onderneming groeit en je medewerkers steeds vaker onderweg zijn voor externe afspraken dan wordt een leaseauto noodzakelijk. Daarnaast is het een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde en bij sommige functies is een auto van de zaak niet weg te denken. Heb je al eens gedacht aan een elektrische leaseauto? Hieronder zetten wij alles wat je moet weten voor een goede keuze op een rij.

Hoe werkt een leaseauto?

Een leaseauto stel je als werkgever ter beschikking aan een van je werknemers. Voor de werknemer super fijn, want hij heeft een nieuwe auto en verder nergens omkijken naar. Jij als werkgever betaalt een vast bedrag per maand aan een leasemaatschappij en daarna heb ook jij er geen omkijken meer naar. Met deze constructie blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij.

De kosten van een lease auto lopen zeer uiteen. Dit is namelijk geheel afhankelijk van het type auto dat je kiest en het eigen risico dat je moet betalen. Daarnaast ben je als ondernemer ook verantwoordelijk voor de brandstofkosten.

De voordelen van een elektrische leaseauto

Vanwege de kosten is het verstandig om een goede afweging te maken voor wat voor een type auto je kiest. Vaak maakt de werknemer zelf de keuze, maar voor jou als werkgever is het goed om eens te kijken naar de optie van een elektrische leaseauto. Naast dat het beter is voor het milieu, kan het jou ook enkele financiële voordelen opleveren, zoals:

  • De onderhoudskosten zijn lager;
  • Lagere energiekosten dan bij een dieselauto;
  • Een elektrische auto levert extra belastingvoordelen op.

Een investering waar je wel rekening mee moet houden zijn laadpalen bij kantoor en een geschikte laadkabel voor de auto. Houdt er ook rekening mee dat iedere auto een eigen laadkabel heeft. Dus kiest jouw werknemer voor een mooie Volvo V60 Hybrid, schaf dan ook een laadkabel voor deze Volvo V60 aan. Het klinkt als een grote investering, maar dat valt gelukkig wel mee. Bovendien kun je profiteren van investeringsaftrek die kan oplopen tot wel 36%.

Maak eens een proefrit

Natuurlijk is het de keuze van jou en van je werknemer voor wat voor een type leaseauto jullie kiezen. Het is begrijpelijk dat de keuze niet gemakkelijk te maken is. Voor een goede keuze adviseren wij je daarom om eens een proefrit te maken. Alleen op die manier kun je ervaren welke auto het beste bij je past.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *