Autoboard

Het board met alles over auto’s

Aanschaftips bij een gebruikte aanhanger

Aanschaftips bij een gebruikte aanhanger

Ben je van plan om een gebruikte aanhanger te kopen, dan is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Zo weet je zeker dat je geen vervelende miskoop doet. Het kopen van een tweedehands aanhanger is helemaal niet zo’n gek idee, omdat het een gebruiksvoorwerp is. Omdat een aanhanger vaak toch wel weer beschadigt of vies wordt, is het kopen van een tweedehands aanhanger helemaal niet zo’n gek idee. In deze bijdrage een aantal aanschaftips bij een gebruikte aanhanger. Je kunt ook aanhangwagen occasions aanbod bij Fripaan kijken voor een tweedehandse aanhanger. 

Let op deze zaken

Bij het kopen van een gebruikte aanhanger moet je op een aantal zaken letten. Kijk bijvoorbeeld eerst eens naar de banden van de aanhanger. Controleer de banden op zaken zoals scheuren, slijtage en het profiel. Kijk ook naar hoe oud de band is, omdat oude banden kunnen betekenen dat de band snel weer vervangen moet worden. Kijk ook naar het chassis van de aanhangwagen. Zo kan het zijn dat het chassis te maken heeft met roestplekken of ingevreten onderdelen. Roestplekken en ingevreten stukken geven een goed beeld van het onderhoud dat de aanhangwagen de afgelopen jaren heeft gehad. 

De assen van de aanhanger en de overlading

Kijk hiernaast ook eens naar de assen van de aanhanger. Een structurele overlading van de assen kan ervoor zorgen dat deze assen krom worden getrokken. Naast de assen moet je ook eens kijken naar de vloerplaat van de aanhangwagen. Wanneer de aanhangwagen langdurig buiten heeft gestaan kan de vloerplaat gaan rotten. Het vervangen van de vloerplaat is erg duur dus het is verstandig om hier eerst eens goed naar te kijken. 

 

Kijk verder ook naar de verlichting, omdat dit iets is dat gemakkelijk stuk kan zijn gegaan. Naast verlichting is ook de koppeling een aandachtspunt, deze moet soepel kunnen worden ontgrendeld. Het neuswiel en het hang en sluitwerk kunnen ook slijtage hebben. Controleer dus ook goed het neuswiel en het hangwerk en sluitwerk van de aanhanger. Dit waren een aantal aanschaftips bij een gebruikte aanhanger. 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *