Autoboard

Het board met alles over auto’s

Je auto verzekeren is verplicht en ook zeker een aanrader

Je auto verzekeren is verplicht en ook zeker een aanrader

Het kan zo zijn dat je aan het nadenken bent om een auto aan te schaffen. Lekker de vrijheid met een eigen auto en niet meer gebonden zijn aan de wachttijden van het openbaar vervoer. Geweldig natuurlijk! Het is ook goed mogelijk dat je toe bent aan een nieuwer en luxer model auto. Het is heel belangrijk om direct de verzekering voor de auto te regelen, want zonder een WA verzekering mag je de weg niet op. Een auto verzekeren gaat gelukkig heel gemakkelijk online of telefonisch. Je weet ook gelijk of je door de verzekeraar geaccepteerd wordt.

 

Soorten autoverzekering

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Bij het verzekeren van de auto is het belangrijk te kijken naar de leeftijd van de eigenaar, de leeftijd van de auto en het aantal schadevrije jaren. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Hieronder worden ze op een rijtje gezet:

  • WA Verzekering: deze verzekering is verplicht voor elke auto. De verzekering biedt dekking bij schade aan andere voertuigen. De premie voor deze verzekering is het laagste van alle premies. Ideaal voor een oudere auto.
  • Beperkt Casco: deze verzekering biedt naast de verplichte WA verzekering ook dekking bij bepaalde schade aan de eigen auto. Welke schade precies vergoed wordt is afhankelijk van de voorwaarden in de polis. De beperkte Casco verzekering is aan te raden bij het de wat jongere auto.
  • All Risk: deze verzekering biedt naast de WA een ongeveer volledige dekking van het eigen voertuig. Kijk altijd goed de polisvoorwaarden na. Wanneer je een nieuwe auto of een bijna nieuwe auto hebt is deze verzekering zeker aan te raden.
Soorten verzekering
Voor welke schade je verzekerd bent hangt af van de soort verzekering

Aandachtspunten bij auto verzekeren

Bij het verzekeren van de auto zijn een paar belangrijke aandachtspunten:
– Zorg altijd dat je verzekerd de weg opgaat. Regel dus de verzekering voordat je de auto gaat ophalen en/of overschrijven.
-Verstrek de juiste gegevens aan de verzekeraar. Wanneer je dat niet doet, kan dat in je nadeel werken bij schade.
– Kijk goed welke verzekering passend is. Het is tenslotte zonde om teveel te betalen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *